Hjelpemidler for deg med hørselstap

Dersom du lider av hørselstap er det mange gode tips på nett om produkter som kan hjelpe deg i hverdagen. I dag finnes det hjelpemidler, høreapparater, FM-systemer, infrarøde systemer, bildetekst- og forsterkningsenheter som gjør kommunikasjon med andre enklere. Hjelpemidlene kan bidra til at lydene rundt deg forsterkes og du kan nyte underholdning som alle andre.

Tidligere var det gjerne forbundet en del usikkerhet til personer med hørselstaps sikkerhet i hverdagen. De var ofte avhengig av å stole på andre for deres sikkerhet og tilkobling til resten av verden. Heldigvis, ettersom teknologien har utviklet seg raskt, har også enheter blitt utviklet for å hjelpe mennesker med hørselstap.

Dette dreier seg gjerne om såkalte varslingsenheter kan hjelpe deg med å holde kontakten og være trygg hver dag. Også i nødssituasjoner. Eksempler på hvordan slike varslingsenheter opererer er blant annet:

  • Visuelt – et blinkende lys
  • Vibrotaktil – en vibrerende komponent
  • Auditiv – økt forsterkning og bruk av laverefrekvente lyder

Andre hjelpemidler i hverdagen er spesialdesignede vekkerklokker med strobelys eller vibrasjoner i sengen. I dag finnes det også røykvarslere laget spesielt for hørselshemmede. Noen av disse enhetene selges separat, mens andre er en del av et kombinert brann- og karbonmonoksiddeteksjonssystem. Mange har ekstra høye alarmer samt blinkende blitslys, avhengig av ditt behov.