Hvordan spiller man poker?

Poker er et veldig populært kortspill som de aller fleste har hørt om, men mange vet kanskje ikke helt hvordan det fungerer. Man har kanskje hørt uttrykkene «royal flush» eller «straight», men uten å helt vite hva de innebærer. Poker er faktisk ganske lett å lære seg, men det kan ta mange år å mestre. Allikevel er det morsomt og kan spilles av alle samme hvilket nivå de er på, så lenge man kan det grunnleggende.

Når man spiller poker så spiller man mot noen andre, enten det er en datamaskin eller flere andre personer. Alle får utdelt fem kort og disse kan byttes ut underveis. Spillet foregår ofte i flere runder, og hver runde så er det vanlig å enten satse mer dersom man har bra kort, eller gi seg dersom man har dårlige kort. Man kan selvfølgelig late som om man har bedre kort enn hva man har, for kortene til hver enkelt spiller er skjult for de andre spillerne. Det er derfor viktig å lese motstanderne.

Hver runde må man altså ta et valg, men valget man tar avhenger av hvor bra kort man har eller hvor godt pokerfjes man har. Man kan enten satse mer penger, syne etter at en annen spiller har satset og dermed legge i like mye ekstra som denne spilleren, satse mer enn spillerne før har satset og dermed høyne, eller rett og slett gi seg og unngå å tape mer enn det man allerede har satset. Når man spiller med venner så er kanskje ikke innsatsene så store, om noe i det hele tatt, men dersom man spiller online eller profesjonelt så kan det fort bli snakk om ganske store summer.

Målet med poker er å få den beste hånden med kort, altså den beste kombinasjonen man kan få. Det finnes ti forhåndsbestemte kombinasjoner, og disse er rangordnet slik at noen er bedre enn andre. Spilleren som har den beste hånden, eller som har latet som slik at de andre spillerne har gitt seg, vinner.