Tips og triks for å forbedre pokerstrategien

Poker er et kortspill som bare øker i popularitet den siste tiden. Det er et spill som både nybegynnere og erfarne spillere kan like, men dersom du har lyst til å ta hjem gevinsten så finnes det noen tips som kan hjelpe til med det. Dette vil være spesielt gunstig for nybegynnere.

Lær deg terminologien

Det er viktig å først og fremst kunne regler, men terminologien er også veldig viktig, ellers vil du kanskje ikke vite hva som foregår. Nedenfor finner du en liste over det du trenger å vite av terminologi under spillet:

  • Passe – i begynnelsen av spillet kan du passe dersom ingen har satset enda
  • Satse – legge chips (penger) i potten
  • Høyne – legge mer penger i potten (gjelder alle spillere)
  • Syne – legge inn like mye
  • Kaste seg – kaste kortene sine
  • All inn – satse alle dine chips (penger)

Les dine motstandere

Dette vil som regel kun gjelde når du spiller med mennesker i en turnering, eller kanskje med venner på hytta. For det er jo viktig at du ser personene du skal lese. Det å være en menneskekjenner er veldig viktig i dette spillet, da kan du se når noen bløffer og vinne stort. Eller du kan potensielt unngå å tape stort dersom du kan se at noen ikke bløffer, og eventuelt sitter på en skikkelig god hånd.

Vær konsekvent

Dette er viktig. Om du skal lære deg nye strategier så må du være tålmodig. Det er ikke sikkert alle pokertipsene funker første runden, som nevnt så er dette også et sjansespill med tanke på hvilke motstandere du har og hvilke kort du får. Hold deg til strategien din og ikke bytt for ofte, da dette fort kan gjøre at du mister konsentrasjonen og blir mer fokusert på hvilken strategi du skal gjøre neste runde, enn å faktisk spille bra i neste runde.